---
 
PortalPortal  InloggenInloggen  IndexIndex  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  

Deel
 

 Het Bos #1

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
Jamie
Admin
Jamie

Aantal berichten : 139
Registratiedatum : 05-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Den Haag

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 12:15 pm

Deze post is gereserveerd voor het paard van de maand.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://versus.canadian-forum.com
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 12:48 pm

Josje schreef:
Shakill
Ze vond dat de hengst erg mysterieus over zichzelf deed. Shakill wist niet waarom, misschien omdat hij niks zei. Ja, dat zou het zijn. Zijn uiterlijk bracht namelijk zoveel vragen met zich mee, ze wilde weten waar zijn witte manen en staart vandaan kwamen, waarom hij een duif met zich mee droeg, waarom hij maanogen had, van wie hij ze had, waarom hij een bloedspoor achterliet, waar zijn wond zat? Shakill schudde haar kop. Nee, het was niet zozeer omdat hij iets over zichzelf zei, nee, het viel haar vooral op dat hij niet over haar schedel begon. Het was iets waar veel paarden nieuwschierig naar waren. Vaak wilde ze weten hoe het daar terecht was gekomen, of ze het altijd al had? Andere zouden haar er om uitlachen of om pesten. Maar hij, hij zei helemaal niks. Dat vond ze wel prettig. Shakill gaf wel om de stilte, al mocht het niet te lang duren. Uiteindelijk vond ze het dan ook genoeg en opende ze haar mond. ,,Je bent verwond", bracht ze recht voor z'n raad. Zo was ze, ze zei waar het voor stond, niet zeuren, gewoon doen, misschien een beetje streng en hard, maar wel eerlijk. Bij haar vragen kon het haar dan ook niet schelen of het paard, in dit geval de hengst, er last van had, of het hem pijn deed of dat het hem tot last was. Ook nu boeide het haar niet. Ze was instaat een eeuwigheid op een antwoord te wachten, al moest ze het opnieuw vragen, ze wilde een antwoord, kostte wat het kost. Shakill snoof nog eens om haar vraag te onderdrukken. Hierbij namen haar vele vragen af. Dit bracht ruimte voor stilte en de hengst. Pas nu nam ze hem geheel in haar op. Ze maanwitte manen, zin gitzwarte vacht en zijn fel blauwe ogen waren ronduit nieuw voor haar. Hij leek bijna magisch. Zijn kleurcombinatie gaf haar de indruk van een betoverd paard wat elk moment zijn vleugels uit kon slaan en een horn uit kon steken. Of misschien dat hij en de duif samen konden voegen. Dat de duif zijn vleugels werden! Haar gedachte sloeg door waardoor een stampende hoef haar terug moest halen. Haar zilvere ogen keken snel naar de grond waar haar gestreepte voorbeen net terug op de grond terug kwam. Haar kille blik verzachte. Het werd nu meer verbazing, verbazing over haarzelf. Shakill was altijd al een vragen-steller, het viel haar alleen zo mee dat ze zich zo goed kon inhouden. Ergens gaf het haar en verontrustend gevoel, maar aan de andere kant...Haar ogen draaide terug naar de hengst waarna ze wachtte op een antwoord.


Vidar
Beiden waren ze stil en de mist was verdwenen, de maan was weer zichtbaar geworden en als je goed luisterde kon je een paar vogels horen fluiten. Ze stonden in het bos, overal waren bomen en het was er dicht begroeid, dé perfecte plek voor een rustige wandeling of om even alleen te zijn, de kans was klein dat je iemand tegen kwam in zo'n groot bos en dus was het er lekker rustig. Allerlei verschillende diertjes leefde er en een haas sprong tussen hun door, zijn felle lichtblauwe maanogen volgde het dier - die maar kort zichtbaar was. - Aangezien ze beide zwegen bedacht hij wat hij zou kunnen zeggen maar de merrie was hem voor, haar woorden waren duidelijk en ze had dus blijkbaar zijn bloed geroken of opgemerkt. "Dat weet ik." Sprak hij terwijl zijn blik naar het niets staarde links van hun. "Maar dat is niet belangrijk.." Vervolgde hij daarna op zijn zin van daarnet. De wond interesseerde hem niet, hij liep er nu al 2 weken mee en het kon best nog wel even langer duren. De merrie had een aparte uitstraling en er waren vast vele paarden geweest die ernaar gevraagd hadden, net zoals ze bijna altijd bij hem deden. Zelf vond hij het uitermate irritant maar beantwoordde hij de vragen die ze hadden, voor zover het hun aanging. Dingen over zijn verleden, persoonlijkheid en waarom en hoe of wat hoefde ze niet te weten, dat was alleen voor hem en de duif die meereisde met hem. Langzamherhand was de spierwitte duif via zijn hals en manen omhoog gekropen en zat hij nu bovenop de kruin van zijn maantop. De lange, dunne witte maantop rustte precies tussen zijn twee maanogen in. De duif sloeg voor kort zijn vleugels uit, niet om op te vliegen maar gewoon om ze even te strekken, beide vleugels raakte licht de donkere oren van Vidar aan. Een lichtstraal van de maan viel tussen hun in en hij hief zijn hoofd even op, zijn twee lichtblauwe maanogen keken omhoog, naar de hemel. De sterren waren al goed zichtbaar en zijn ogen gingen er een paar af, het was prachtig om te zien - zoals altijd. - Op de dag van de ramp keek hij altijd omhoog, omhoog naar de sterren. Die zeiden hem dat hij nooit alleen was, nu niet en later ook niet.
Terug naar boven Ga naar beneden
Alise

Alise

Aantal berichten : 62
Registratiedatum : 15-08-10
Leeftijd : 23

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 1:10 pm

Terciéro

Een grote hengst baande zich een weg tussen de struiken door. Zijn vacht was donkerbruin, zijn manen waren een aantal tinten lichter en zijn benen waren wit. De hengst had bruine ogen, en alles bij elkaar maakte een 'stoer'uiterlijk. Aantrekkelijk voor merrie's, waar hij altijd mee bezig was. Zijn lichtere manen waren kort, ruig en geklit. Snuifend stampte hij over de takken heen, hij had zijn hoofd op borshoogte en zijn ogen waren gesloten. Terciéro dacht aan de merrie van gisteren, die hij wenste nog eens te zien. Dat wilde hij altijd, want geef toe; wie wilde nou niet flirten met prachtige merrie's. Hij was nog jong, en kon nog van alles bereiken in zijn leven. Zijn kort maantop hing voorover, in een soort boog boven zijn ogen. Met een trage beweging minderde hij vaart en hief zijn hoofd met tegenzin op. Een spitsing, die hij wonder boven wonder aan had voelen komen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Josje

Josje

Aantal berichten : 24
Registratiedatum : 19-08-10
Leeftijd : 25
Woonplaats : Delft^^

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 1:35 pm

Shakill
Nu de mist wegtrok, werd duidelijk waar ze zich nu eigenlijk bevonden. Ze stonden midden in het bos, begroeid met hoge bomen, een hoop struiken en hoog gras. De twee paarden hadden zich geplaatst in een open veld waar de bomen en struiken in een rondje omheen stonden. Shakill verbaasde zich erover dat ze nergens tegen aan gebotst was bij haar tocht. Al kon ze zich wel herinneren dat een struik haar halverwege flink dwars zat. Ze keek op hetzelfde moment naar de haas die weg sprong, weg het hoge gras in. Ze brieste hevig waarbij haar kop zich liet zakkenn. Ze keek naar haar benen die diep in de modder waren gezakt. Ze trok ze op om ze vervolgens op een minder drassig stuk neer te plantten. Dit stond een stuk gemakkelijker en minder zwaar. Vervolgens hief ze haar kop weer op tot borst hoogte. Zo keek ze de hengst aan. Haar grote neusgaten bleven ondertussen druk bezig met ademhalen. Ze snoof de verschillende geuren op die zich in de omgeving voordeden. Ook die van paarden. Haar schedel keerde zich even naar links waar ze een hengst leek te ruiken. Ze snoof diep. Jahoor, duidelijk een hengst. Daarna keerde haar kop terug naar de hengst tegenover haar. Hij had verteld dat de wond hem niet deerde, dan haar ook niet. Een verdere vraag kon ze niet bedenken, misschien dat hij nu met iest orgineels zou opdoen. Maar waarschijnlijk niet, nee, ze ging uit van iets uiterst onorgineel, een echte standaard vraag. Tcoh wist ze dat ze het misschien wel helemaal fout had bij deze hengst.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 1:51 pm

Vidar
Nadat hij zijn woorden had uitgesproken had de merrie voor hem gezwegen, blijkbaar was het niet interessant meer voor haar. Een nieuwe geur drong zijn neus in, de geur van een paard, een hengst wel te verstaan. Zijn hoofd keerde de kant uit waar de geur vandaan kwam en zijn neusgaten werden ietsjes groter en hij snoof luidruchtig, blijkbaar leefde hier meer paarden dan hun twee. Iets dat hem gerust stelde maar tegelijkertijd ook dwars zat. Zijn felle maanogen gleden weer terug naar de merrie voor hem en hij opende zijn mond nu ze niks meer zei. "En wat doet een merrie zoals jou hier..?" De vraag was niet beledigend bedoelt, misschien klonk het net als of ze hier niet thuis hoorde maar je kon de speling tussen zijn woorden in horen en dus zou ze het vast niet negatief ontvangen. Een zacht windje kwam langs en deed zijn manen ietsjes opwaaien, onder zijn manen zat een klein wit teken die alleen zichtbaar werd als zijn manen verschoven of opwaaiden. De merrie zou het waarschijnlijk niet gezien hebben aangezien het heel dicht bij zijn manenkam zat en je dus echt vanaf de zijkant moest kijken om het goed te kunnen zien en aangezien de merrie voor hem stond zou ze het dus gemist moeten hebben. Rustig wachtte hij haar antwoord af terwijl hij ondertussen de bosjes links van hun in de gaten hield, in de omgeving bevond zich nog een hengst..
Terug naar boven Ga naar beneden
Josje

Josje

Aantal berichten : 24
Registratiedatum : 19-08-10
Leeftijd : 25
Woonplaats : Delft^^

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 2:07 pm

Shakill
Het was voor haar duidelijk dat ook de hengst voor haar het andere paard geroken had. Beide waren getrokken naar de linkerkant waar de geur vandaan kwam. Shakill besloot er verder geen aandacht aan. De hengst was ver weg, en het zou opvallen als hij hun kant op zou komen. Haar jonge vertoning liet zich terugwenden naar de donkere hengst. Hij had weer wat woorden gesproken, een standaard vraag, zoals voorspeld. Maar niet extreem, hij vroeg gelukkig niet naar haar naam, dat was namelijk het toppunt. Wat haar nu wel een geschikt moment leek was om haar naam te stellen. De hangst sprak haar namelijk aan met 'merrie' wat haar andere maakte als de andere twee paarden hier in het bos, hengsten. Een korte pauze viel tussen zijn woorden en de hare die nu pas vielen. ,,Nu...ben ik eigenlijk opzoek naar water. Verder weet ik het ook niet echt", sprak ze wat stom. Shakill wist eigenlijk ook niet hoe ze dit moest uitleggen. Het was namelijk een lastig punt om over te praten. Ze verboog het dan ook in haar zinnen. ,,En jij, Hengst", haar vraag kwam er wat luider uit als haar andere woorden? Daarba zweeg ze weer om de hengst de tijd te geven om te antwoorden. Daarbij zou ze het voorstellen bijna vergeten. ,,Shakill, mijn naam is Shakill", sprak ze zachtjes.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 2:28 pm

Vidar
De merrie voor hem was opzoek naar water, haar reden was beter dan de zijne. Hij zelf dwaalde simpelweg gewoon rond, opzoek naar een nieuw gebied waar hij zich kon vestigen en daarna zou hij weer verder trekken, als het goed was. Intussen had de merrie zich voorgesteld als Shakill, een aparte naam die je niet vaak hoorde. "Aangenaam, Shakill. Ik ben Vidar." Zijn woorden waren heel kalm uitgesproken en er zat geen pauze of iets tussen. Nog had hij zijn reden niet gezegd, waar ze naar gevraagd had. Het zou misschien wat dom klinken vergeleken bij die van haar, niet dat hem dat interesseerde en dus opende hij opnieuw zijn mond om wat te zeggen. "Opzoek naar een nieuw thuis, ik ben opzoek naar een nieuwe vestigingsplaats en in de hoop die hier te vinden, of hier vlakbij althans. Nu dwaal ik hier simpelweg wat rond, als dat was wat je wilde weten.." Zijn laatste zin had een wat vragend uiteinde al was hij niet als vraag gesteld maar dat was haast niet op te merken en dus zou ze het als een vraag zien, dacht hij. De duif die zich op zijn kruin had genesteld keek de merrie aan en kermde een raar geluidje en een kleine grijns doemde bij Vidar op. Het dier maakte hem in mindere tijden altijd weer vrolijk, hoe triest het moment dan ook was. Zijn lichtblauwe ogen met de felle gloed eroverheen keken weer naar de bomen links van hun, zou er een paard tevoorschijn komen?
Terug naar boven Ga naar beneden
Nalin

Nalin

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 08-08-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : /

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 2:34 pm

Thanatos

Trillend stond hij daar, zijn ogen gericht op de hoeven van de merrie, maar ze zagen ze niet echt. Hij liet niet merken of hij de woorden had gehoord, bewoog niet, praatte niet. Hij zou worden bestempeld als een vreemde vogel, maar dat maakte hem niets uit. Hij hoorde haar woorden heus wel, net zoals al het lawaai dat de stomme, zwarte kraaien boven hem maakten, maar hij liet er niets van merken. Hoe oninteressanter hij zich zou gedragen, des te sneller zij weer pleitte zou zijn. Hij hield van het niemandsland hier, zo aan de rand van de bossen en de kuddes. Zijn geur verspreide zich en mengde zich met die van versgevallen regen en wist dit te overheersen. Hij was een wandelend kadaver en hij wist het.
Terug naar boven Ga naar beneden
Josje

Josje

Aantal berichten : 24
Registratiedatum : 19-08-10
Leeftijd : 25
Woonplaats : Delft^^

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyvr aug 20, 2010 3:08 pm

Shakill
,,Aangenaam", zei ze waarbij ze haar kop iets ophief. Ze zweeg vervolgens om een langere pauze te creeëren. Vidar, herhaalde ze in haar hoofd waarbij een kleine glimlach haar gezicht sierde. De naam deed haar aan iemand denken. Het was bijna dezelfde naam, het scheelde maar één letter. Toch verschilde de paarden een helehoop. Vidar was heel koel, niets vermoedend, gewoon zichzelf. Dit mocht we wel aan hem. Zij daar integen verschool haarzelf achter een grote mond en een kille blik. Letterlijk, achten een masker. Ze had haarzelf vele malen voorgenomen haarzelf te zijn, maar elke poging mislukte. Ze knikte op zijn uitlag. Op de 'vraag' gaf ze geen weder antwoord, dat vond ze niet nodig. Hij had immers gesproken en zij kon er niet over oordelen of dit nu genoeg was of niet. Maar in haar opzichte, vond zij het voldoende. Zijn uitlag was in iedergeval een stuk duidelijker als de hare. Ze grinnikte even waarbij haar neus tegen haar borst aansloeg. Ze kwam het er niet al te schel uit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Alise

Alise

Aantal berichten : 62
Registratiedatum : 15-08-10
Leeftijd : 23

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyza aug 21, 2010 6:51 pm

Alise schreef:
Terciéro~Als iemand zin heeft.

Een grote hengst baande zich een weg tussen de struiken door. Zijn vacht was donkerbruin, zijn manen waren een aantal tinten lichter en zijn benen waren wit. De hengst had bruine ogen, en alles bij elkaar maakte een 'stoer'uiterlijk. Aantrekkelijk voor merrie's, waar hij altijd mee bezig was. Zijn lichtere manen waren kort, ruig en geklit. Snuifend stampte hij over de takken heen, hij had zijn hoofd op borshoogte en zijn ogen waren gesloten. Terciéro dacht aan de merrie van gisteren, die hij wenste nog eens te zien. Dat wilde hij altijd, want geef toe; wie wilde nou niet flirten met prachtige merrie's. Hij was nog jong, en kon nog van alles bereiken in zijn leven. Zijn kort maantop hing voorover, in een soort boog boven zijn ogen. Met een trage beweging minderde hij vaart en hief zijn hoofd met tegenzin op. Een spitsing, die hij wonder boven wonder aan had voelen komen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 11:05 am

Nalin schreef:
Thanatos

Trillend stond hij daar, zijn ogen gericht op de hoeven van de merrie, maar ze zagen ze niet echt. Hij liet niet merken of hij de woorden had gehoord, bewoog niet, praatte niet. Hij zou worden bestempeld als een vreemde vogel, maar dat maakte hem niets uit. Hij hoorde haar woorden heus wel, net zoals al het lawaai dat de stomme, zwarte kraaien boven hem maakten, maar hij liet er niets van merken. Hoe oninteressanter hij zich zou gedragen, des te sneller zij weer pleitte zou zijn. Hij hield van het niemandsland hier, zo aan de rand van de bossen en de kuddes. Zijn geur verspreide zich en mengde zich met die van versgevallen regen en wist dit te overheersen. Hij was een wandelend kadaver en hij wist het.

Eowyn

Opnieuw kwam de stank haar kant uit en haar lichte oren gingen voor kort naar achteren toe, ze wilde weten hoe hij aan die verschrikkelijke geur kwam, maar ergens durfde ze niet. De angst om haar mond open te trekken had ze nog nooit gehad, was het omdat ze nu misschien geen antwoord te horen zou krijgen of omdat de hengst zo imponerend was? Hij was zwaar uitgemergeld, een kadaver haast en hij zou vast nog wel een klap kunnen uitdelen maar ze wist dat ze sterker was, althans fitter. "Hoe komt het ... dat je er zo uit ziet?" Het laatste deel van de zin was zachtjes gevraagd. Ze bedoelde niet zijn masker of iets, nee ze bedoelde zijn uitgemergeldheid. Misschien kreeg ze geen antwoord maar proberen kon altijd. Deze keer had ze zich anders opgesteld, normaal ging ze altijd meteen erop los. Ze was charmant, kwetsbaar maar bovenal onschuldig. Die kant had ze nu helemaal achterwegen gelaten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nalin

Nalin

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 08-08-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : /

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 11:14 am

Thanatos
Hij hief zijn hoofd voor het eerst sinds hij de merrie had gezien en voor een moment was er iets te zien van de trotse, sterke hengst die hij ooit geweest was. Doordat zijn manen en hals nu niet meer voor zijn borst hingen was er een metaligs iets bij zijn borst te zien. Het was een borstplaat in de vorm van een ramskop die het beetje zonlicht dat er door de bomen kwam opving en weerkaatste. Hoe het kwam dat hij er zo uitzag? Hij had geen flauw idee, hij wist alleen dat het zo was. Hij draaide zijn oren naar achter, luisterde naar haar stem en opende toen zijn ogen. De twee donkere gaten die in het masker hadden gezeten werden langzaam opgelicht door een bruine glans. 'Is er iets mis mee dan?' Opnieuw die rauwe stem, die haast kippenvel over je lichaam liet gaan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 7:15 pm

Eowyn
Haar ijsblauwe ogen bekeken zijn borstplaat die nu zichtbaar werd, het zag er merkwaardig uit, net zoals hij zelf eigenlijk. Nu hij zijn hoofd had opgeheven leek hij groter dan dat hij daarnet was, een stuk groter. Een rilling kroop over haar rug toen ze zijn stem hoorde, niet uit angst maar de stem was onaangenaam om te horen. Net als of je met je nagels over het krijtbord heen ging, zo'n rilling. Of er iets mis mee was? Kon hij zelf niet voelen, merken dat hij uitgemergeld was? "Je bent zowat uitgemergeld.." Ze had het harder uitgesproken dan dat ze net deed en een vragende ondertoon leidde de zin, waarschijnlijk wist hij het zelf wel maar vond hij het prima zo. "Maar.. als je het niet erg vind." Misschien kon je ergens afschuw in haar stem horen of argwaning. Ze vond hem raar en apart maar zeker niet minder dan anderen, ondertussen was ze de stank vergeten aangezien de wind bij hem van voren kwam en zo de stank bij haar vandaan werd weggeblazen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nalin

Nalin

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 08-08-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : /

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 7:26 pm

Thanatos
Zodra ze begon te praten, hem vertelde dat hij een wandelend lijk was liet hij zijn hoofd zakken en snoof hij even. De geur rook hijzelf al een lange tijd niet meer, maar hij verafschuwde zijn uiterlijk, elke keer weer als iemand hem vroeg hoe het kwam, hoe erg ze het wel niet voor hem vonden. Ze hadden eens moeten zien wat hij gezien had.. Hij keek haar met zijn bruine ogen aan, nam haar op. Haar houding, haar lichaam, de littekens. Het makkelijkste was om haar nu gewoon weg te jagen. 'Jij hebt waarschijnlijk ook niet om de littekens gevraagd.' Het was een kalme opmerking, maar misschien juist daardoor wel een rotstreek. Hij kon zien hoe haar hart klopte, hoe geïnteresseerd ze in hem was. Maar hij had geen antwoorden voor haar. Hij wist zelf amper nog wat er gebeurd was. 'Maar als het je tevreden stelt, zal ik wel wat eten.' Vervolgens boog hij zijn hoofd, nam hij een hap gras -waarbij hij een poging deed niet naar zijn knieen te kijken- en keek weer naar haar. De bruine glinsteringen in het masker waren weg, zijn ogen had hij weer gesloten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 7:33 pm

Eowyn
Het was even stil, blijkbaar liet hij de woorden op zich inwerken maar nu hij plots zijn mond open deed en de woorden die hij had gezegd goed tot haar doordrongen gingen haar oren naar achteren toe en ze keek weg, weg van hem en de hele wereld. Ze wilde het niet weten, nog altijd maar niet geloven en weten dat ze littekens had. Natuurlijk wist ze wel dat ze er zaten, als ze weer open gingen voelde ze het branden en prikken. Deze reactie zei hem waarschijnlijk al genoeg en meer woorden wilde ze er ook niet aan vuil maken. "Je hoeft voor mij geen hap te nemen, tenzij je het zelf wilt." Hij zou vast niet vrijwillig een hap genomen hebben, dat deed hij - zo te zien aan zijn lichaam - normaal ook niet. Opnieuw nam ze hem in zich op, zijn uiterlijk als eerste en daarna zijn rauwe stem die haar net een rilling had bezorgd.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nalin

Nalin

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 08-08-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : /

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 7:37 pm

Thanatos
'Ik eet vaak genoeg.' En daar liet hij het bij. Aangezien zij niet verder over die littekens van haar wou praten, zou hij niets zeggen over het eten en het feit dat hij mager was. Hij kauwde door, liet zijn kiezen het gras vermalen en keek ondertussen op zijn gemak naar haar. Ze was een mooie merrie en daardoor snapte hij niet wat ze hier deed, zo dicht bij hem. En waarom had ze hem in hemelsnaam aangeraakt? Het trillen dat ze had veroorzaakt was nu gestopt en hij had zichzelf weer bij elkaar. Opnieuw hief hij zijn hoofd, maar zijn ogen hield hij gesloten. Aan haar geur, haar stem en de geluiden van de omgeving had hij genoeg. Hij voedde zich door haar regelmatige ademhaling en draaide zijn oren iets naar voren. Het was goed een levend wezen te ontmoeten, hoe lastig die soms ook konden zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 7:56 pm

Eowyn
Ze knikte toen hij zijn woorden had uitgesproken en net zoals hij had ze vaak vragen gehad over hoe ze aan de littekens kwam, ze hadden een rare vorm. Het waren strepen als het ware. "Sorry.." kwam er heel zachtjes uit haar mond, ze voelde zich schuldig over de vraag die ze hem had gesteld aangezien hij er vast en zeker ook niet om gevraagd had en het waarschijnlijk al vaak genoeg had gehoord. "Net zoals ik, heb jij er ook niet om gevraagd." Ze stopte kort na het woordje ik uitgesproken te hebben maar had haar zin daarna weer vervolgd. Haar heldere stem, die poeslief leek bracht een steriobeeld met zich mee van een prachtige merrie, die was ze dan ook maar voor degene die de waarheid wisten was ze niet zo prachtig. Ze was voor sommige een monster, hoe onvoorstelbaar het misschien leek.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nalin

Nalin

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 08-08-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : /

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 8:01 pm

Thanatos
Hij nam een nieuwe hap gras toen de oude op was en dat was niet om haar iets te bewijzen of wat dan ook. Hij had gewoon honger gekregen van het praten. Zo vaak opende hij zijn mond niet en dat merkte hij. Zijn keel deed pijn, zijn mond voelde droog en hij wou hier zo snel mogelijk weg. Maar tegelijkertijd wou hij blijven, dingen vragen aan haar, kletsen. Maar het kletsen hoorde al een hele lange tijd niet meer bij hem. Het slagveld, de ruzies, de mensen die honger hadden.. Hij rilde bij de gedachte aan zijn verleden. 'Maar we kunnen er niets aan doen, nietwaar?' De kraaien boven zijn hoofd bleven rond vliegen, maar waren wat stiller geworden. Hij hield daar wel van.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 8:06 pm

Eowyn
Opnieuw nam hij een hap gras en ze liet hem zijn gang gaan, misschien had hij gewoon honger, dat kon je aan de buitenkant niet aflezen. Het kletsen met anderen had ze gemist tijdens haar reis, die had lang geduurd en zonder gezelschap had ze hem afgelegd. Haar hoofd had ze inmiddels laten zakken om ook een hap gras te nemen, waardoor de afstand tussen hun hoofden in kleiner werd, niet met bijbedoelingen of iets. "Inderdaad, niets tegen te doen. Al ruim twee jaar zit ik ermee." Het was niet om zielig te doen, in tegendeel. Ze droeg nu al ruim drie jaar haar naam met zich mee, waar ze ook niet om had gevraagd maar ze wilde hier niet haar naam gaan uitdelen. Dat werd haar iets te veel van het goede.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nalin

Nalin

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 08-08-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : /

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 8:12 pm

Thanatos
Hoe oud was hij nu? Hij had geen flauw idee en hij zou het zich ook niet meer kunnen herinneren. Hoeveel jaren daarvan was hij al zo? De stank, het masker en de borstplaat, de kraaien boven zijn hoofd. De bloedende knieen waren nog behoorlijk nieuw, maar ook zijn dunne lichaam was al veels te lang zo. Hij wou er ook niet aan denken. Misschien was het beter als hij gewoon zei dat hij moest gaan en dat ook daadwerkelijk deed. De bomen leken hier iedereen te kunnen opslokken. Maar hij bleef staan en wachtte.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 8:21 pm

Eowyn
De jaren leken voorbij te vliegen en hoe oud ze was hield ze niet bij, ze wist het evenmin. Ze stonden pal tussen enkele bomen in, niet op een open plek of iets, nee gewoon tussen bomen in verstrengeld. Misschien was het beter dat ze beiden weer hun eigen weg gingen, vertrokken en zo elkaar even met rust lieten, hoewel ze zijn gezelschap zeker niet afkeurde. "Ben je hier al lang?'' vroeg ze voordat ze afscheid zouden nemen, misschien wist hij hier de weg een beetje. Dan dwaalde ze tenminste niet rond.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nalin

Nalin

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 08-08-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : /

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma aug 23, 2010 8:24 pm

Thanatos
'Zolang als mijn voeten me kunnen dragen.' En daar zou hij het bij houden. De kuddes hier waren iets vreemds en hij was voorheen wel bij andere kuddes geweest, maar hier, hier hoorde hij. Niet zijn geboorteplaats, maar wel de plek waar hij zich op zijn gemak voelde. De wind stak weer op en hij hief zijn hoofd. De wind blies door zijn staart en manen, liet zijn wintervacht -die hij altijd leek te hebben- iets opbollen en de stank stak zijn kop weer op. De ramskop dat voor op zijn borst zat weerkaatste het avondlicht in haar ogen en even later was hij verdwenen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma sep 06, 2010 4:21 pm

Eowyn
Zijn woorden galmde door haar hoofd heen, 'Zolang als mijn voeten me kunnen dragen.' Voor kort schoten haar pluizige oren naar voren toe, de palomino kleur die ze had leek lichter te zijn geworden door het maanlicht en ze was haast gelig te noemen. Nu zijn woorden pas echt tot haar doorgedrongen waren wilde ze haar mond openen om wat terug te zeggen maar net nu ze enkele woorden wilde uitspreken was er alleen nog maar een donkere vlakte voor haar, het paard dat Thanatos had geheten was nu volkomen verdwenen en met enkele vraagtekens keek ze zoekend rond. Hij kon toch niet zomaar ineens verdwenen zijn, of wel? Een luide, zuivere hinnik liet ze langs de bomen galmen die de vlakte aantrekkelijker maakten, het open stuk bos waar ze instonden zag er niet bepaald vertrouwelijk uit en de stilte maakte het nog onaangenamer.
Terug naar boven Ga naar beneden
Nalin

Nalin

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 08-08-10
Leeftijd : 26
Woonplaats : /

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma sep 06, 2010 4:38 pm

Thanatos

De kraaien vlogen op toen een hinnik door de omgeving suisde en hij zuchtte terwijl hij zich weer omdraaide. Hij vergat nog wel eens dat hij anderen kon verblinden met zijn masker of de borstplaat. Daardoor had ze niet gezien dat hij zijn lichaam opmerkelijk snel had omgedraaid en met een stel galopsprongen achter de bomen was verdwenen. Op zijn gemak stapte hij er nu weer vandaan. 'Maak niet zoveel lawaai zeg. Je weet nooit wat er in het bos op de loer ligt.' En door teveel lawaai te maken zou je roofdieren alleen maar attent maken op de aanwezigheid van de paarden hier.
Terug naar boven Ga naar beneden
Naomi

Naomi

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 17-08-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : Delft, Zuid-Holland.

Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Emptyma sep 06, 2010 4:42 pm

Eowyn
Nog voordat ze het wist was de hengst teruggekomen en stond hij nu voor haar, haar op te leggen dat ze niet zoveel lawaai moest produceren. Misschien is het maar beter als ik word opgegeten door roofdieren.. Die gedachtegang galmde door haar hoofd heen nu ze hem wat bedaard aankeek. 'Iets onschuldigs kan net zo gevaarlijk zijn als datgene dat zich in het bos schuilhoud..' Sprak ze sussend uit, niet lelijk bedoeld naar hem toe.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Het Bos #1 Empty
BerichtOnderwerp: Re: Het Bos #1   Het Bos #1 Empty

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Het Bos #1
Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Sep :: Surroundings :: Het Bos-
Ga naar: